[O1] światła na przyczepkę .. a raczej brak świateł
Witam. mam problem brak świateł na przyczepkę. Rozkręciłem moduł podłaczenia przy haku holowniczym i znajduje się tam 7 kabli a tylko dwa były podłączone. kompletnie nie mam pojęcia jak je podłączyć aby wszytko grało .. POMOCY .. chodzi mi jaki kolor kabla do jakiego gniazda???
Witam
Nie patrz na kolory tylko trzeba próbować.
Ja miałem w swojej skodzie ucięty. Trzeba wziąść jakąkolwiek żarówkę na 12V (ja wziołem od mijania) i 2 kable jeden długi (4m) drugi kruciutki. ten długi podłaczyłem do minusa przy akumulatorze i podłączyłem do żarówki, następnie drugi przewód podłączałem do żarówki a drugi koniec dotykałem do przewodów. Włączałem po kolei przewody i podłączyłem wedłóg tego schematu. I działą. Aha tak na przyszłość polecam od czasu do czasu (np co 4 msc) prysnać jakimś wd40 czy kontakt-spray w gniazdo aby nie zaśniedziało. Pozdrawiam http://www.vw_golf_3.republika.pl/nowa_strona_11.htm
Wyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
Dzięki za odpowiedz. w sumie to udało mi się ustrzelić masę i u mnie jest to kolor jasno zielony i jakoś to poszło . Ale już wszystko ok. Tylko zmieniłem wejście na nowe bo stare tak jak mówisz zaśniedziało i szlak je trafił . Pozdrawiam
Witam mam też pytanie, problem przyczepka posiada cała instalację nową z lampami , wtyk (przejściówka) podlaczam do modułu orginalnie zakładanego z hakiem w skodzie , a tu światła przyczepki nie swiecą , moduł odkreciłem wszystkie kable sa podłączone PROSZĘ O PODPOWIEDZ O CO CHODZI
Wygląda, że coś nie tak z masą. Sprawdź czy w gnieździe jest prąd (tak jak opisał kolega wyżej) . Jeżeli jest to szukaj w tej przejściówce i we wtyczce od przyczepy.
Gniazdo przy haku ma prad zrobiłem według zalecenia , potem włozyłem ta przejsciówke i znowu kabelek przytykałem do kazdego otworu i tu juz zarówka sie nie zaswieciła co oznacza ze ta pezejściówka się sama z siebie zepsuła (jeden nie rozkręcalny element org. aso) wymiana czy coś jeszcze moze byc
Komentarz